HTML

Tócóskert

Tócóskert: ennyi parasztot egy rakáson nagyon ritkán látni...

Friss topikok

  • Vegeta István: Jó az a piac ! (2017.06.21. 21:38) A kispiac
  • KROK: Ez egyébként hol történt helyileg? A story elején azt hittem engem üthettél el (korban simán stimm... (2016.05.14. 15:24) A panelprolinak nincs életösztöne
  • Void Bunkoid: @Xezs: nemtom, én újabban szinte csak falusi betörésekről olvasok, ahonnan ellopnak ingóságokat, v... (2014.05.09. 10:49) DIY
  • Xezs: @Tiba Árpád: Szevasz Árpi! :) Akkor tévedtem. Nézd el nekem, hogy majd 20 év távlatából írtam újra... (2014.03.11. 23:03) Iskolai állapotok – 2. rész
  • Neringa: Én arra a következésre jutottam, hogy a hely uralkodó energiája, bizonyos viselkedésekre késztet..... (2013.05.31. 20:03) A Pokol kapuja - Derék 22

Linkblog

Lövöldözés a Tócóskertben

Fen ryr 2009.08.19. 10:35

Nem hollywoodi akciófilmekben feltűnő gettóbeli bandák közötti leszámolás történt a Tócóskertben, az egykor volt hírek szerint "szerelmi dráma" állt a lövöldözés hátterében.

Az eseménylánc alapja a magyar valóság. Helyszín: tócóskerti totó-lottózó. Szereplők: az elkövető, harmincnyolc éves (ex)rendőr főhadnagy, aki a mendemondák szerint hobbiból járt le igazoltatni a környék utcáira, az ex-rendőr ex-élettársa, akivel már szakítottak, a totó-lottózó üzemeltetője, akivel az ex-rendőr ex-élettársa - talán - intim viszonyt folytatott, valamint egy fiatal gyerek, aki jóban-rosszban egyaránt megmártózott, igazi kalandkereső, életszerető hedonista.

A lövöldözést megelőző este az ex-fakabát együtt látta egykori párját és a totó-lottózó üzemeltetőjét. Fegyverét az utólagos rendőrségi nyilatkozatok alapján azért nem vonták be, mert nem idegrendszeri, hanem mozgásszervi panaszok miatt tartózkodott éppenséggel táppénzen.

Másnap a totó-lottózó üzemeltetőjének szóvá is tette, hogy mit látott, amikor megérkezett a ház elé egykori szeretője, aki összefutott a környéken lófráló fiatal sráccal (köze nem volt a "szerelmi háromszöghöz", ha egyáltalán volt ilyen). A táppénzen lévő, mozgásszervi problémákkal küzdő főhadnagy kilépett a lottózóból, és rövid szóváltás után szíven lőtte a sráct, a lövedék keresztülhatolt testén, és az egykori szerető vállába fúródott, aki ezt követően segítségért kiáltott, mire a rendőr fejbe lőtte. A lottózó üzemeltetőjére is leadott egy lövést, ezek után azonban a Parabellum csütörtököt mondott, így maradhatott az eseménynek egy túlélője, a lottózó üzemeltetője. A főhadnagy a lövöldözést követően saját magát is főbe lőtte, ehhez háromszor kellett meghúznia a ravaszt.

Történt mindez - emlékezetem szerint - a délutáni órákban, éppen akkor, amikor a "dolgozó nép" hazafelé tart a panelekbe.

Pár egykori munkatársam épp abban a házban lakott, ahol a fentiek történtek, vagy a közelben, a vétlen gyerek, akit elsőnek lőtt meg a gyilkos, pedig ismerősöm öccse volt, az apjuk pedig debreceni bíró. Nos, a bíró - itt mutatkozik meg az emberi nemesség - nyilatkozott nyakra-főre a bulvársajtónak, saját fia halálán nyerészkedett, ezt a tragédiát használva ki arra, hogy népszerűsűgét, ismertségét, talán pénztárcája tartalmát is növelje... Később - nem csak ezek hatására - ismerősöm le is cserélte az apjától kapott vezetéknevét egy saját maga választottra.

Ennyi a történet. Igen sokszor hangzott el az egykori híradásokban, meg ebben a blogbejegyzésben is a "rendőr", "ex-rendőr", "főhadnagy" kifejezés a lövéseket leadó gyilkos kapcsán, ami a rend őreire nézve pejoratív, de azt is meg kell említeni, hogy bármelyik testület vagy csoport tagjának megbomolhat az agya, idióták mindenhol vannak, a rendőri testület tagjai viszont a hatályos jogszabályok alapján tarthatnak fegyvert, a nagy többség pedig nem.

A para pedig besült, ebből arra lehet következtetni, hogy a normális, közrendet fenntartó rendőrök nem feltétlenül lőnek annyit, amennyit kellene, vagy nem tartják karban a lőfegyverüket (pl. mi van akkor, ha egy bankrabló túszokat ejt, és akkor sül be a szolgálati fegyver).

Valamint a vétlen keveredik ki rosszul a helyzetből. A fiatal srácnak, aki az első golyót kapta, baráti-ismerősi kapcsolaton kívül nem sok köze volt a hölgyhöz tudtommal, az "apja" viselkedésétől pedig egyenesen felfordul a gyomrom, és ő egy bíró, aki a jogszabályok alapján ítélkezik mások fölött.

Szerencse, hogy a lövedékek nem kaptak gellert, vagy más szerencsétlen éppen akkor nem járt arra, és nem hagyta ott a fogát.

Ha ezek után lakást szeretnél vásárolni a környéken, fontold jól meg!

Címkék: magyar valóság lövöldözés tócóskert

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tocoskert.blog.hu/api/trackback/id/tr651321480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xezs 2009.08.19. 15:51:25

Igen, erről hallottam én is, bár emlékeim szerint akkor már nem a Tóciban laktam (hanem 400m-rel mellette, muhahaha).

Ja, a fegyvertípus amire gondoltál valószínűleg a PA-63-as, a Parabellum az maga a lövedéktípus, ami ebbe való (9x19-es) meg a legtöbb pisztolyba úgy általában.

Xezs 2009.08.19. 16:04:57

Illetve bocsánat, a PA-63-ba Makarov töltény való, az 9x18-as.

Fen ryr 2009.08.19. 17:03:48

A PA-63-as a tipikus "Állj,vagy hozzád vágom!" típusú maroklőfegyver, nem tudom, mennyire használatos még a rendőrségnél (89-ig az volt). Viszont azt se gondolom, hogy Glock lett volna nála, vagy Heckler&Koch, Beretta, mert azok igen drágák. Inkább FÉG vagy PA-63.

Az biztos, hogy ha PA-63-assal hadonászna valaki a közelemben magasról leszarnám, hogy mennyire megbízható vagy megbízhatatlan, egyből futnék minél messzebb, fedezék mögé.

Még bankfiókban kérdeztem meg a vagyonőrtől, hogy kb. mennyi idő alatt tudja lövésre kész állapotba hozni maroklőfegyverét. Sima, szóbeli válasz helyett előrántotta, fejemtől kb. 20-30 centire tartotta. Nem rám célzott, hanem mögém, de hát akkor is...

Fen ryr 2009.08.19. 17:09:33

Közben megnéztem, mik vannak rendszeresítve a rendőröknél:

- PA-63 Makarov lőszerrel
- R78 7.62-es kaliberű, pár darab van belőle
- P9RC (más néven FÉG para), eléggé elterjedt

Különleges egységeknél már jobb minőségűek is elő-előfordulnak.

Kép itt: www.sunblest.net/gun/img/FegP9RC.jpg

Zsombeee 2009.08.20. 17:44:54

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ez az egyik legismertebb tócóskerti történet/legenda (ma már a legtöbb ilyen sztori legenda számba megy nálam). Bár számomra még mindig a haláli torony 2 házzal előrébb, és az ott történtek a legdurvábbak. Ha tehetem elkerülöm, de ha mégis arra megyek, végig fosok, nehogy a fejemre pottyanjon vmi.
Egyébként bátyám épp nemrég mesélte, hogy anno, egyik haverjánál vendégeskedett egy darabig egy srác, a fenti sztori "főhősének", és "főhősnőjének" gyermeke... Hát nem irigylem a történet egyik szereplőjét sem, maradjunk annyiban.

DoboZ 2009.08.24. 20:42:49

Sajnos nem legenda...
RIP Cs.G.

Xezs 2009.08.29. 17:12:29

@Fen ryr: Én anno 12 évesen lőttem PA-63-assal (van némi előnye annak ha katona a fater). Akármit is mondanak róla, teljes értékű fegyver az is, szép nagyot durran, és a vaslemezt úgy viszi át mint a picsa...

FeketeBerry · http://citrom.puruttya.hu 2009.09.01. 16:17:41

Tessék újabb postokat írni :D már viszket a fa... tenyerem a tóciért :D

SassyGurl 2009.09.04. 15:21:19

@Stearhand: így-így, még egy posztot! Nem lustulni! :)

Neringa 2013.05.28. 23:46:49

óh, óh...de régi eset...próbálom összeszedni, az elmúlt tíz évben hány tragédia is történit itt...Derék 22. Derék 20. Derék 18?? így találtam a blogra...

szerelemféltésből elkövetett gyilkosság...de ha jól tudom előtte volt még egy...amikor a lány "kiesett" az erkélyen...után a halálba vitt ikrek....aztán még két halál eset, két öngyilkosság...amiről tudok.

Az, hogy egyik évben a kiserdőt is felgyújtották, és hogy egy fél órába került mire a tűzoltóság ideért...momentán akkor tényleg égett az erő szélén a "gaz"! A rendőrség, mentő, tűzoltó...mikor mire jövök haza...az uralkodó energia egy bizonyos viselkedésre késztet...:-(?????

hááát még is szeretek itt lakni...

Xezs 2013.05.28. 23:49:10

@Neringa: Amíg ott laktam, addig én is szerettem, de már nem vágyok vissza. Iszonyat sok ott a suttyó, persze hol nem ebben az országban.

Neringa 2013.05.28. 23:57:44

ez igaz...csak nagyon jó tanulási lehetőség...suttyó az rengeteg van...viszont közelről látni...az emberek kétségbeesett vergődését..az öngyilkosságig, és meglátni az emberek melegségét, és segítő szándékát...az élet kettőssége!

Neringa 2013.05.29. 00:10:03

Szóval érdemes lenne egy kicsit kutakodni...és időrendi sorrendbe tenni az itt történt tragédiákat!

Kb. két évente történik valami...2002. óta tudom követni, azóta lakom itt. Mi minden van amivel az itt lakók már szembenéztek! Persze azt mondják, mindenki csak akkora terhet kap, amekkorát még éppen elbír, de hát na! ...akkor is! Szerintem már elég volt!
süti beállítások módosítása